Over mij

“De verhouding burger/overheid is niet gelijk. De jungle aan nationale en Europese regelgeving ontwikkelt razendsnel waardoor de burger vaak in een web van regelgeving terechtkomt. Het bijstaan van mensen die problemen ondervinden met de (decentrale) overheid en het begeleiden van migranten voor en na hun aankomst in Nederland zie ik als een interessante uitdaging.”

 


 

Over mij

Mijn naam is Claudia van den Berg, ik ben zelfstandig ondernemend advocaat te Alkmaar.

In 2014 heb ik mijn universitaire rechtenstudie afgerond op de gebieden Transnational Legal Studies en Staats- en Bestuursrecht. Tijdens en na mijn studie heb ik mij gespecialiseerd in het vreemdelingen- en vluchtelingenrecht en mensenrechten. Daarnaast specialiseer ik mij in het staats- en bestuursrecht en het Europees recht. Na mijn studie ben ik een tijd actief geweest als juridisch adviseur en voorzag ik particulieren en bedrijven van advies, voornamelijk met betrekking tot het vreemdelingenrecht.

In augustus 2015 ben ik be√ędigd als advocaat en werk ik samen met Collet Advocaten Alkmaar. Ik ga mij voornamelijk richten op de hierboven genoemde rechtsgebieden. Door mijn verschillende vrijwilligersfuncties en passie voor reizen heb ik kennis gemaakt met vele soorten culturen en gebruiken. Mijn kennis- en ervaring, motivatie, zorgvuldigheid en doortastendheid vormen de basis van mijn sociale rechtspraktijk.

Via deze blog wil ik u op de hoogte houden van de ontwikkelingen binnen het vreemdelingenrecht en het vluchtelingenrecht. Ik hoop een nuttige bijdrage te kunnen leveren aan het maatschappelijk debat over de vaak politiek gevoelige onderwerpen binnen deze rechtsgebieden. Door toegankelijke artikelen te schrijven hoop ik u te kunnen informeren over dit interessante en dynamische deel van het recht.

 

Voor vragen ben ik bereikbaar via het contactformulier op deze site, per e-mail: berg@colletalkmaar.com of telefonisch +31 6 30802075. Je kunt me ook volgen op twitter.